skip to Main Content

Räddningstjänsten Skåne Nordväst, i samarbete med Allmänna Arvsfonden och Räddningstjänsten Storgöteborg. har utsett en vinnare av skrivartävlingen Word Skills 2022:

”Det lilla missbruket” av Adam Hamza, 12 år, Göteborg

Räddningstjänstens motivering:

För att på ett eget sätt använda språket och skapa en egen röst. Med stor berättarglädje gestaltar Adam Hamza något mycket svårt i en gripande story med en puls genom hela berättelsen. Hamza har en fenomenal förmåga att beskriva huvudpersonens inre dialog som slits mellan skräck och spänning. Sista raden kommer som en överraskning och lämnar läsaren förbryllad och med många nya tankar om denna komplexa risk som är stor för ungdomar idag: att drabbas av missbruk eller att dras in i smuggling av droger.

Vinnaren kommer att tilldeles ett diplom den 12 december på Bergsköns Kulturhus i Göteborg och priset består av en bioupplevelse för Adam och hela hans klass.

Som tvåa i tävlingen har Räddningstjänsten utsett bidraget

”Festen” av Lea Egefalk Lehwald.

I ”Festen” gestaltar Lea Egefalk Lehwald på ett lyckat sätt och med ett välarbetat språk flera av de risker som skrivartävlingen Word Skills omfattar som teman: Grupptryck, mobbing, missbruk och psykisk ohälsa.

Lea Egefalk Lehwald tilldelas också ett diplom och fyra biobiljetter.

Tredjepris går till

Elvira Frank, 12 år från Staffanstorp för bidraget ”Billy”

Till skrivartävlingen Word Skills 2022 har det inkommit ca 200 bidrag från ungdomar framförallt på högstadiet. Vi är väldigt glada att så många unga har skrivit bidrag och vill uppmuntra er alla att fortsätta skriva och använda er röst!

Frågor om skrivartävlingen Word Skills?
Kontakta projektledare Ester Roxberg
Telefon: 0733-82 44 92
Mail: ester.roxberg@rsnv.se